Supafil

 

IZOLACIJA ZA VPIHOVANJE NA NARAVNI OSNOVI


Mineralna izolacija brez veziva in z manj kot 1% organskih snovi.

Supafil je mineralna steklena volna brez veziva, ki je namenjena vpihovanju v nove in obstoječe odprte prostore (podstrešja, zadnje plošče, spuščeni stropovi, …). Supafil ima optimalne tehnične karakteristike, odlično sposobnost zapolnitve odprtin v gradbenih konstrukcijah in idealne lastnosti za nanašanje z vpihovanjem. Poleg hitrosti namestitve, je njena prednost zlasti doseganje maksimalne učinkovitosti toplotne izolacije.


Mineralna volna so vlakna brez dodatkov, zaviralcev gorenja in kemičnih snovi. Prepričani ste lahko, da toplotna izolacija ne vsebuje ničesar drugega kot čisto mineralno volno. Knauf Insulation vam bo priporočil preverjeno podjetje, ki bo v nekaj urah poskrbelo za toplotno izolacijo vaše hiše.


Prikaži vse prednosti

Splošne informacije

 • Supafil Loft je prvenstveno namenjen vpihovanju v konstrukcije stropov in spuščenih stropov in zadnjih plošč s povprečno gostoto izolacije, ki jo deklarirata aplikacija in izvedbeno podjetje. Karakteristike izolacije se ocenjujejo in deklarirajo v skladu z EN 14064-1:2010.
   
 • Za uporabo pravilnih postopkov, nujnih za doseganje zahtevanih toplotno-tehničnih karakteristik materiala Supafil Loft, torej doseganje minimalne zahtevane gostote ob nanosu, je odgovorno izvedbeno podjetje.
   
 • Usposabljanje podjetij, ki izvajajo toplotne izolacije z uporabo izolacije Supafil Loft in drugih toplotnoizolacijskih materialov, zagotavlja družba Knauf Insulation.

Področje uporabe

 • Vmesni prostor lesenih stropov in podstrešij
 • Praznine pri prenovi ravnih streh 
 • Toplotna izolacija starih prostorov
 • Pri izdelavi montažnih delov in posameznih elementov lesenih objektov
 • Na prosto površino od zgoraj v primeru težavnega dostopa in zahtevnih oblik 
 • Izolacija stropov, izvedenih z nosilci
 • Zapolnitev praznih prostorov v stenah in stropovih
 • Za nove in stare odprte mansardne (podstrešne) prostore
 • Za uporabo pri vseh vrstah objektov in vseh vrstah energetske zahtevnosti, vključno z nizkoenergijskimi in pasivnimi hišami 

Prednosti Supafila

Vsi poznamo toplotno izolacijo v obliki plošč ali rol . Role ali plošče je treba razpakirati, izmeriti in narezati na zahtevano velikost. Ta izolacija s sabo prinaša določene zahteve glede prostora zunaj rastra in težko dostopnih prostorov. Izolacija za vpihovanje Supafil pa je mineralna volna iz steklenih vlaken brez dodatkov. Kar pomeni, da ni oblikovana v ploščo ali rolo, ampak gre za material, primeren za vpihovanje.

LOFT / Toplotna izolacija podstrešja


Izolacija za vpihovanje zapolni vse predele, primerna je zlasti za toplotno izolacijo konstrukcij od zgoraj (podstrešja in stropi). Prostor ne zahteva zapletene priprave za postopek izolacije. Izolacija za vpihovanje se prilagaja konstrukciji ostrešja, električni napeljavi, napeljavi vode, odpadnih cevi in tudi drugih elementov podstrešja. Toplotnoizolacijski material zapolni tudi najmanjše prostore.

Toplotno izolirano podstrešje in konstrukcijo stropa lahko prekrijete s ploščami, tla pa tako postanejo pohodna. Vse, kar je treba narediti, je omogočiti dostop do revizijskih odprtin, lahko se uredijo tudi samo pohodne poti.

Toplotna izolacija starejših objektov


Zlasti pri starejših objektih se pojavljajo odprtine, ki jih zaradi izboljšanja toplotnoizolacijskih lastnosti želimo dodatno toplotno izolirati. Vprašanje je, kako v taka, večinoma težko dostopna mesta, spraviti toplotno izolacijo. Rešitev ponuja izolacija za vpihovanje. Z vpihovanjem lahko zapolnite na primer prostor med posameznimi sloji ravne strehe, v konstrukciji stropov ali prazen prostor sendvič strehe. Izolacija za vpihovanje je optimalna za izoliranje pohodnega podstrešja, kjer se s tem zapre prostor med  stropnimi tramovi.

S pomočjo vpihane izolacije se lahko tudi izboljšajo akustične lastnosti konstrukcije. V mavčno ploščo se izrežejo odprtine za prehod cevi, prazen prostor pa se zapolni z vpihano izolacijo.

Poševna streha družinske hiše

Izolacija za vpihovanje je idealna rešitev za toplotno izolacijo sodobnih konstrukcij poševnih streh. Izolacija se napiha neposredno na spuščeno ploščo, ki ima z zgornje strani parozaporno folijo, kjer je prostor po namestitvi dostopen prek revizijske odprtine. Majhna obremenitev izolacijskega materiala omogoča vpihovanje tudi debeline, večje od 30 cm.

Neizpodbitna prednost je, da se lahko prostor z veliko količino lesenih gradbenih elementov popolnoma toplotno izolira v nekaj urah in brez ostankov materiala, neželjene navlake v in izven objekta.  Enostavnejša in hitrejša namestitev toplotne izolacije zmanjša tudi stroške izvedbe.
KNAUF INSULATION 2022
zapri Na spletnih straneh supafil.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.